cinema design

BURGESS HILL CINEMA

This multiscreen cinema conversion designed for Robin Cinemas included division of the existing auditorium to create two smaller and more economically viable auditoria. The projection room was redesigned to enable the projectionist to operate both screens simultaneously. A periscope arrangement of mirrors provided projection onto the screen in the smaller auditorium. New tiered floors were constructed to improve audience sightlines and a new Dolby sound system installed. Refurbished upholstered seating and increased spacing between the seating rows improved audience comfort. The foyer was redesigned to simplify ticketing and promote sales of food and drink.

© 2016 by Derek Eaglen Architects

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon